Vilken typ av affär vill du driva?

Vilken typ av affär vill du driva?

20160304134819-financial-freedom-success-happy-man-businessSå, nu när vi har rett ut vad en järnaffär faktiskt är för något, så är det dags att ta det första steget i etablerandet av din nya verksamhet. För om du har läst så här långt räknar vi med att du håller med oss om definitionen av vad en järnaffär faktiskt är för något, och att du fortfarande har för avsikt att dra igång en alldeles egen butik!

Vad är nu det första naturliga steget? Det finns ju så väldigt mycket att göra så här i början, och det kan vara både en både extremt sprudlande känsla, och likaså ge upphov till stor stress. Men oroa dig inte, vi är här för att guida dig genom processen på enklast tänkbara vis, så att du genom försiktighet och noggrant övervägande kan ta de nödvändiga stegen till att uppfylla din dröm.

Och det första du måste göra är att bestämma dig för vilken typ av järnaffär du vill driva? Vill du ha en liten lokal butik, som överlever på boende i närområdet och trevlig service, eller vill du etablera dig lite mer centralt och faktiskt tävla med de stora byggvaruhusen vad gäller pris och utbud? Det senare kan bli väldigt svårt, kan vi konstatera på en gång, men det finns också attraktiva mellanting. Man kan etablera en järnaffär i mellanstorlek, som har ett ordentligt och brett utbud, konkurrenskraftiga priser (om än inte på riktigt samma låga nivå som byggvaruhusen) och som genom trevligt bemötande och centralt läge faktiskt kan bli en stark utmanare till större affärer utanför stadskärnan.

Det viktiga är att du bestämmer dig för vilken typ av människor du vill nå ut till – det vill säga vilken din primära målgrupp är – och sedan anpassa ditt utbud och platsen för din verksamhet efter den. Och just platsen kommer vi titta närmare på i nästa flik!