Vad är en järnaffär?

Vad är en järnaffär?

aubuchon-hardare-storeDet första vi måste börja med att reda ut, innan vi kan gå in i detalj på företagande och etablerande av en ny verksamhet såsom denna, är förstås vad en järnaffär faktiskt är för något. Ja, det kan förstås vara olika saker, beroende på hur ens definition ser ut, men den typen av järnaffär som vi pratar om på den här sidan är den klassiska: en återförsäljare fokuserad på varor som har att göra med bygg, renovering och trädgårdsarbete. Det kan röra sig om allt från ett litet hål i väggen till en fullpackad lokal på flera hundra kvadratmeter, så länge utbudet är inom samma områden så kallar vi det för en järnaffär.

Eftersom det finns lite olika produktområden i en klassisk järnaffär så har vi valt att, för enkelhetens skull, dela upp beskrivningen i två olika huvudsakliga produktgrupper: bygg och renovering, och trädgårdsarbete.

Bygg och renovering

Produkter som har att göra med bygg och renovering är förstås de huvudsakliga och mest centrala när man pratar om utbudet i en järnaffär – det här utgör det största produktsortimentet och är anledningen till att de flesta väljer att handla här. Det kan röra sig om allting från skruv och spik och verktyg och power tools till olika typer av kakelplattor för din badrumsrenovering. Det viktiga att ha i åtanke när man funderar över att sätta ihop ett sådant här sortiment är att ingenting – nej, verkligen ingenting – får saknas. Här ska finnas allting som behövs för att renovera samtliga rum i en befintlig bostad, eller för de flesta mindre byggprojekt.

Trädgårdsarbete

Ett måste i en järnaffär är en sektion med produkter för trädgårdsarbete. Den behöver inte vara stor, men den ska gärna finnas och vara hyfsat välsorterad. Här pratar vi om spadar och hackor, och gärna lite krukor, blomjord och lecakulor. Blommorna sparar vi dock till den renodlade trädgårdshandlaren!