Hitta leverantörer

Hitta leverantörer

businesswholesaleNästa sak att ta i beaktning är vilka leverantörer du ska använda dig av i din verksamhet. För utan bra leverantörer kommer du helt enkelt inte ha någonting bra att sälja, och då spelar det ju förstås ingen som helst roll vilken flott lokal du hittat för din butik, och vad den ligger i för läckert område. Att hitta rätt leverantörer är verkligen en förutsättning för att din verksamhet ska fungera, och det är ingenting som görs varken enkelt eller snabbt.

Lokaliserandet av rätt leverantörer är en konst som tar både tid och tålamod. Så därför är det här någonting som är viktigt att börja med så snart som möjligt – gärna så fort du har bestämt dig för att öppna en butik över huvud taget, och definitivt så snart du bestämt dig för en lokal. Det är oerhört viktigt att du låter den här processen ta tid, och att du granskar de olika leverantörerna ordentligt.

Och det räcker inte med att klicka dig in på några olika hemsidor och jämföra priser – nej, då kan du lika gärna ta din investering till ett casino och sätta allt på roulettbordet. Det här måste få ta tid, och du måste besöka olika leverantörer och börja föra dialoger med dem. Det är minst lika viktigt att bygga goda relationer med potentiella leverantörer som det är med potentiella kunder – underskatta aldrig värdet av att jobba med pålitliga företag som alltid kan leverera kvalitativa produkter till dig, till rätt pris inom en rimlig tidsram.

Så, börja ringa och åka runt till olika potentiella leverantörer, och presentera dig själv och berätta om din nya butik. För ordentliga protokoll över de olika företagens för- och nackdelar, och börja sedan knyta kontakter. I slutänden är det viktigt att ha flera olika leverantörer, gärna flera inom samma produktsegment. Se till att aldrig vara allt för beroende av någon enskild leverantör!