Att starta eget

Att starta eget

Oavsett vilken typ av företag du vill starta, järnaffär, klockbutik eller vad det nu än är, så finns det vissa saker som du bör tänka på innan du kör igång. Du kan säkert få lite inspiration från exempelvis Mr Green på svd.se eller andra företag som det har gått bra för. För du vill ju också lyckas, följer du dessa goda råd kommer du en bra bit på vägen mot att få ett företag som blir en succé.

Affärsidé

Något som verkligen är a och o för att starta eget är att ha en hållbar affärsidé. Därför är det inte helt fel att sätta sig ner, och då speciellt med någon vän eller familjemedlem, och spåna idéer. För till sist hitta den nisch som är unik och som ingen annan erbjuder.

Lönsamhet

Visst kommer du långt om du verkligen tror på att ditt företag kommer att lyckas, men du bör ändå tänka på hur du ska göra det lönsamt. Vad behöver du göra för att tjäna pengar?

Förlust

Det finns inget företag som inte går med förlust i början, för det kostar att starta ett eget företag. För det är ju så att det tar tid att fånga kundernas intresse och skapa ett behov av dina tjänster eller produkter. Verkligheten är krass och du måste ändå kunna se att du kommer gå med vinst inom en relativt snar framtid, men räkna med att det tar mist ett år innan det ger klirr i kassan.

Hitta dina kunder

En utmaning är att kunna hitta dina kunder, eftersom det kan vara svårt i början. Se därför till att fundera på marknadsföring och mot vilken målgrupp i så fall. Numera finns det många sätt att göra PR för sin verksamhet utan att de behöver kosta skjortan. Använd de olika sociala medier som finns och marknadsför ditt företag och hemsida, dela ut flyers, sätt upp posters, be dina vänner och familj sprida info om ditt företag.

Dessa var några av de sakerna som du bör tänka på när du startar eget!